you've got the worst taste in music

haha vad var det jag sa. 5 minuter senare lägger tommy upp bilder ...yessssssssss här får ni se..

Vi började hos tommy och käkade. Jag emilio ludde o mannen i huset. Sen gick vi till fransmannens hus och drack. Sen gick vi på karaoke och sen till klubben weeeehu.
image173
image174
image175
image176
image177
image178
image180
T var kung på scen, jag missade tydligen detta :O
image181
image179

a smorgardsbord of swedish furniture

hejhejhejhejhejehej
Jo, regnperioden här i tokyo är tillbaka och vill inte riktigt lämna oss ännu verkar det som. Inte på ett långt tag iallafall. men inte gnäller man över det! nejnejnej..jag har lite bra grejjer på G hoppas det går sin väg bara hihihi *ta i trä* Idag är jag bakis och trött...vi var på Unit igår...träffade några bekanta det var mkt trevligt..Jag förlitar mig på att
Tommy lägger upp bilder från kvällen

Vi svennar+en kines har iallafall varit på IKEA! Det var underbart. Mjuka sängar, duntäcken, leksaker, en svensk restaurang och en svensk mataffär.....vi kände oss som riktiga ambassadörer för Sverige och viftade stolt med den lilla svenska flaggan man fick med köttbullarna. Ikea ligger bara 15 min från våran station right in the middle of nowhere, så jag tror jag kommer göra några återbesök när gravade laxen tagit slut.

image168
image169
Jag tvingade meng att ta bilder på mig i olika låtsasrum så skulle jag efteråt säga att det var mitt nya guesthouse och inte det spartanska som vi bor i nu..Dock tänkte jag inte på alla prislappar som syns överallt...hehe
image170
image171
image172

life in cartoon motion

Eftersom jag vaknade kl 17.00 idag så var hela dagen bortslösad. Det hade varit bra väder under dagen och började regna vid 18...Jag är fortfarannde trött så ikväll stannar jag hemma! Jag bestämde mig för att tanka ner lite gammalt och tecknat! Jag är så trött på allt det där gossipgirl,thehills och alla anime serier som jag alltid annars tittar på.....Så jag har gluttat Gilligans Island, Dr Snuggles, Top Cat och Beatles tecknade serie hela kvällen. Väldigt udda av mig, visst? Det bästa jag vet är barnprogram, gamla disneyfilmer och 90talets cartoonnetwork. Jag brode väl egentligen inte gå ut med sånna här hemligheter, men i Japan sticker jag inte ut alls. Här är alla barn förevigt!
Det finns mycket bra material på
GUBA som du kan se online...Det använder jag mig av mycket eftersom min hårddisk är full och inte kan ladda ner så mycket längre....funderar på att köpa en extern hd...


en suddig kväll

hejhej

ja..tyvärr blev det inga rena bilder från igår. Det gick lite vilt till förstår ni. Men jag gillar suddiga bilder. Det är lite att gå emot strömmen tycker jag även om jag inte gjorde det med flit. Så jag lägger upp några ändå, så får ni väl klaga om ni vill! Vi var förövrigt ute på The Womb i Shibuya 4 små våningar med electro musik. trevligt.


image162
Engelsk Pub....äckligt
image163
image164
image165
image166
image167
äh nu ska jag napa lite...jag behöver verkligen en ny kamera....

Koen ni Ikimasho (Parkhäng)

image150
image153
image151
image152¨
Gigantiska
 Koifiskar och min kompissköldpadda
image155
image156 
image157image158

Asian Kung-Fu Generation

Hejhej...ja kul helg var det som förväntat. Idag så kom jag hem kl kl 10.00 och sov till 19.30 haha helt värdelöst.. men det är så det ska vara!

Ifredag så var vi på baren jag bokade till klassen vi var väl 16 pers..efter det åkte vi till ikebukuro och satt uppe i taket på en traditionell japansk restaurang med tatami golv och låga bord. Tog morgon tåget hem, sov bort dagen och gick ut på lördag kväll..Då var det nämligen tea från skolan som hade födelsedagsfest och hade hyrt en bar så vi åt pestpizza drack drinkar och dansa mys mys! när festen var över vid 02.00 så åkte jag och kristoffer till Tokyo Salon fashion partyt som preciis hade tagit slut så vi gick vidare med resten från den festen till en klubb som heter Velours..Asgrym lokal, hade inte med mig kamera under hela kvällen dock. Den fick inte plats i väskan så jag lämnade hemma. dumt. kl 05.00 erbjöd Vincent och hans två kompanjoner efterfest i takadanobaba...jag tackade inte nej eftersom mitt tåg går från den stationen och tänkte hoppa på morgontåget efter det. Vi var sjukt trötta och satt mest och drack vatten och öl och lyssnade på sjuka Learn Japanese band. Sen åkte jag hem och nu är jag här...död..ingen mat i kylskåpet och orkar inte gå till Mauretsu......får äta flingor till middag hehe..


image142
image143
jag älskar mina koreaner
image144
image145
image146
image147
image148
Tim ragga på Sewon med sin "Making Out in Korean" bok. Det blev tyvärr ingen hit.
image149


/XOXO Gossip Girl

The Wizard of Aaaaaahs

(Jag gillar inte hälsningsfraser)

Denna vecka har varit bra! vädret kom tillbaka till oss i onsdags och har inte lämnat våran sida sen dess. Nu sitter jag på min hemliga takballkong och försöker sola, konstigt nog fungerar wireless här ute, men inte i mitt rum (jag har en kabel där om ni undrade). Ikväll så har det organiserats en utgång med hela klassen! och gissa vem som är ansvarig organisatör. JAG hehe, ne okej jag bad en kille i nivå8 ringa samtal och boka åt mig, jag kan ju inte göra det själv eftersom jag inte riktigt kan prata. Vi ska iallfall gå till en restaurang där vi hyrt ett rum med all you can drink and eat i 2 timmar...sen vill jag sjunga karaoke eller gå på hipsterklubb på la Fabrique. Imorgon är det först födelsedagsfest sen fashionparty i shibuyaaaa. Kommer bli en jävligt bra helg känner jag på mig. (Kommer självklart ta bilder på bravaderna ^_^)


En låt som jag brukar förfesta till i mitt rum och hoppa i sängen som killen gör


Pogo-digitalism

Go ahead and Jump

Heeeeeeeej

skitväder här fortfarande. Det är ju regnperiod. Dock endast Maj månad så efter det blir det kokhett fram till oktober. Alltså många barbecues och solning på taket. Imorse så stod tåget stilla i en halvtimma. Vilket gjorde min resväg till skolan 1h och 25 min. Härligt va? Här i Japan gnäller man inte över sånna saker som vi skulle gjort i Sverige dock! Utan ser detta som ett fint tillfälle att få lite extra sömn, spela p2p, nintendo DS eller lära manga porr! Jag som sur och gnällig västerlänning satt och rullade tummarna och prata högt i telefon så dom små asiaterna bredvid mig vaknade. Jag ångrar det lite efteråt nu, för förseningar är ju sånt som händer.

Igår så läste jag faktiskt om ett inte för ovanligt fenomen som förekommer här i Japan. Som vi alla vet så arbetar ju Japaner som små möss. Mer än var femte japansk man arbetar mer än 80 timmar övertid i månaden(!). Notera att detta gäller för hela Japan, inte bara Tokyo. Där kommer vissa upp till ofantliga 150-200 timmars övertid per månad. Övertidsgenomsnittet för hela landet ligger på närmare 300 timmar per anställd och är, enligt en genomgående nationell undersökning. År 2003 hade Japan i genomsnitt 25 självmord per 100 000 invånare, en ovanligt hög siffra.
Det finns till och med en japansk professor i socialmedicin som etablerat uttrycket for att jobba ihjal sig, som ibland anges som dödsorsak i tidningars dödsannonser: karoushi. Jag läste en artikel om en 20-årig kille som dog av en hjärnblödning, då han hade jobbat så mycket att han bara hann med att sova i tvåtimmarsskift. Andra vanliga karoushi-dödsorsaker är hjärtattacker och astmaanfall.

Under 80-talet var karoushi och karojisatsu relativt vanligt då många ville tjäna så mycket pengar som möjligt och jobbade därefter. Under 90-talet sjönk jobbrelaterade dödsfall, men nu har de börjat öka igen. Denna gång beror det istället på hårdare, ibland nästan inhumana krav, från arbetsgivare. Om man inte jobbar så mycket som krävs riskerar man att få sparken. Den japanska lojaliteten till sitt företag är svårt för många svenskar att första. Jobbet blir för många japaner mycket mer än en inkomstkälla. Det blir inte bara en del av livet, det blir som en andra familj. En familj man ställer upp för, en familj man inte sviker.

image141


















Ännu en av anledningarna till att jag inte kan sluta fascineras av Japan..(på gott och ont)..


.


City Girl

Godkväll till er i Asien och god eftermiddag till er i Sverige.

Hur mår ni?
Jag är lite låg....Jag känner att jag har alldeles för höga krav på mig själv här borta. Och när jag misslyckas blir jag deprimerad. Mest gäller det väl plugget. När jag inte kan svara på någon fråga eller inte blir förstådd när jag pratar med någon. För jag måste alltid vara bäst, så det tar lite på en. Sen borde jag väl se det som det är, att jag ändå är här för att ha skoj. Det är inte som att jag planerat att bli japan för livet eller börja satsa jobba här som resten av skitarna på skolan. Så någon kan ju bara lämna ett "chilla mica det är inga problem" i kommentarsfältet.

Signerat och Undertecknat
雲母


Jag lämnar er med en låt som jag dedikerar till mig själv, nu när vi ändå kör på ego temat..

Jesus and the Mary Chain

Embracing the Wierdness

Det regnar ute nu. Väldigt mycket. Jag är trött och vill inte gå ut. Har bara legat i sängen med AC:n på 28 grader, tittat på that 70s show hela dagen och chillat....Rättt så skönt att variera lite från den hektiska storstaden och bara få slappa lite...bara lite ;)

Igår så var jag i stan och glodde runt i stora departohuset Tokyo Hands i Shibuya i flera timmar. Sen så lagade jag middag och robert tittade på..vi åt drack biru och tittade på gamla killinggänget klipp på youtube hehe...sen joinade fler oss och det blev kalas. Vi fick skjuts av en japan i husets kompis till en bar i Funabashi..Han körde 180km/h på motorvägen och 100km/h på gatan, det värsta jag varit med om...men det var spännande ändå..lite tokyo drift- fast and furious hehe...


image135

image136

image137

image139

tjo

Softbank

Jag har skaffat mobil...det tog bara mer än en månad..Men med två koreanska vapendragares hjälp under 2½ timmar tid så lyckades jag tillslut!  Fin va?


TFR Party Trumproom

Lite mer fancy partypics från sista natten med marvelous martha

image124image125image126image127image128
image129image130image131
feströka mamma aj aj aj...

Tokyo Salon Opening Party

Kirei desu neeee?

image115
image116
image117image118
image119
image120
image121
image122
image123

mangamangamangamangamangamanga



En gammal gammal passion jag återfunnit här i tokyo är självklart...mangan..Jag tycker det är så otroligt fascinerande hur hela detta fenomen finns överallt, vart du än går i tokyo. Män på 50+ man ser på tunnelbanan sitter och läser serietidningar som om det var en näringslivs tidning. Unga affärsmän läser hentaimanga(porr) på tåget och låtsas som ingenting. 5-åriga småbarn spelar avancerade playstationspel gjorda för +10 åringar utan några som helst problem osv. osv....Jag får alltid ett leende på läpparna när jag ser sånna figurer, det är som om att du aldrig någsin växer upp i Japan. Att alla har tagit pippis jagvillaldrigblivastyv(stor) piller och är barn förevigt...Det är fint tycker jag.

Jag har iallafall börjar rita manga igen..när man åker den där oändligt långa tågresan eller på lektionen när man inte fattar någonting, eller i sängen när man inte orkar plugga..jag vet inte riktigt om jag vågar lägga upp något jag ritat här..det känns lite nördigt och pinsamt..fast det är ju precis vad jag är annars.nördig och pinsam så jag bjuder väl på det...men ni får inte visa för någon got it? hehe

  piiinigt


P.S Jag var förövrigt med om min första jordbävning i fredags. Jag låg i sängen och hade precis vaknat och kände att sängen rörde på sig pyttelite.. Jag trodde först att jag hade spasmer i kroppen och att det var jag som låg och skakade själv, men det visade sig vara en liten jordbävning kom vi fram till sen, för de andra hade också känt den. Spännande. D.S

P.S.2 Grattis på födelsedagen mormor och åke också!!!! pusspuss D.S 2

ju$t another rich kid

well hello...
Nu kommer ni krypandes tillbaka va!
Igår så var det fredag om ni inte visste det..för det visste nästan inte jag, eftersom jag inte har någon almenacka, då blir tid och rum så mycket svårare att hålla koll på. Iallafall så var det midterm exam i skolan...Jag tror det gick dåligt på del 2 tyvärr...men det ska vi inte tänka på något mer för NU är det Golden week i 9 dagar! Living the dream WOOOHOOOOOOOOO
Så det firade jag först tillsammans med martha och min korean buddy Sewon-san att shoppa ihjäl oss. Martha visade mig min nya favoritaffär. Jag handlade extremt mycket saker för halvlitemycket pengar. Vilket jag blev nöjd med. väldigt nöjd. orkar inte köra modeblogg-ta-kort-på-allt-bilder grejjen dock. Är för lat, sorry.. Sen hooka jag och emilio upp med svennarna på kvällen för att gå på ett rätt så tomt modeparty som var i en fantastisk lokal. Sen idag så har jag mest sovit handlat mat och kollat på Oldboy och 27 dresses (fin kombination visst?)....Fotografen som hade festen har en hemsida där han lägger upp alla faboulösa bilder på..har inte hittat adressen ännu dock, dåligt minne, bra fylla..

VI SES

image106

image107

image108
Många fina visdomsord fick jag av denna franska kvinna som var dubbelt så gammal som oss

image109
Plötsligt kom en dragsspelsman frå ingenstanns och spelade. Jag och martha började genast dansa finsk zigenar tangostepp.

image110