the sentimentalist

Igår var vi på en inflyttningsfest på ett tak i stan, vilken underbar utsikt. Nästan magiskt. Efter det gick vi på favoritbaren bornobo i Jingomae, väldigt konstig och liten bar, plötsligt började ett husband lira med synteser och trumpet









hemmet pt1.

mitt och helenas fina hem del 1






fina helena med grönska =)








part2 är på området och huset okej!

jongro gu, daewon mun


hej
nu har jag varit tillbaka i tokyo i tre dagar. Mitt hotell i seoul, sydkorea hade inget internet, de höll på att bygga om hela vårt hotell samtidigt som vistelsen så internet uteblev. men det var varit skönt att inte logga in på facebook varje dag och slösurfa över onödiga saker. Jag har heller inte varit iger till att skriva här på resebloggen heller..jag har nämligen funnit en ny sak jag ägnat mig åt. När jag väl inte hade internet i seoul så köpte jag mig ett fint litet skrivblock och en jädra massa piratkopierade filmer på marknader och blev fick en överexplosion av inspiration och fina filmcitat. Jag bodde nämligen mitt i turistområdet, så det fanns dvdstånd överallt. En gubbe stålde bara gamla 40-tals hollywood klassiker. och indierullar, vilket inte direkt är några vinnande kategorier på en turistmarknad i asien. Men jag var en trogen kund iallafall.

Så jag har alltså skrivit det som jag behövt få ur mig i det lilla anteckningsblocket och inte på bloggen som jag tidigare gjort. Jag är fortfarannde för lat för att skriva ner något av de små texter jag skrivit diktblocket/dagboken så detta inlägg är alltså alldeles onödigt någon gång när jag känner för att fylleblogga kanske jag vågar mig på att lägga upp något....jag ger er iallafall några bilder så kanske någon blir nöjd med detta inlägg.
hej hej



protester på gatorna mot presidenten och amerikanskt kött
 
samsung byggnaden där jag bodde, högst upp, brölloppssviten.


fett me flo' para

lyxlunch för 50 svenska kronor



Shibuya, Setagaya-ku

hej hej hemskt mycket hej

jag har nu flyttat in i helenas mysiga lägenhet...den är fin och det är helena också :) iövermorgon åks det till sydkorea i 4 dagar ska bli skoj..........
Sewon min vapendragare i skolan, gjorde en fin Seoul guide till mig så jag vet vart allt hippt folk hänger. viktigtviktigt. Sen börjar Nivå2 på skolan..den...eh..31 juni typ! Nu måste jag slänga upp mina kläder ur den enorma resväskan. Kan ta timmar. Tar med mig datorn till Seoul så ni får se fint..hoppas att det är kabelinternet på hotellet


kissubajsu

en avlägsen plats.

Framför mig ligger en övergiven stad, ängslig och utlämnad öppnar den sin famn.
Gungor pendlar inte i vinden katter stryker inte sin tröst mot byxben
hundar skäller inte bildörrar stängs inte ljudligt barn ropar inte till varandra i leken
tvapparater håller inte någon sällskap tonåringar hånglar inte på fritidsgårdar
inatt är alla förklädnader orörda.
Åh gud låt mig börja den här berättelsen nu, den har länge sökt en väg ut.
Det är blod på gatorna, avtryck som egentligen inte existerar men trots allt fångar min blick och jag vet:
alldeles nyss utkämpades ett krig här och det måste snart börja igen men mellan två andetag finns en bortglömd tidsrymd då allt sover.
Och det är där jag står nu.
Jag är nitton år, jag har nyckeln i min hand.
Det är en lögn som är helt sann.
Jag har glömt något på en avlägsen plats jag aldrig har besökt, jag måste resa dit och leta efter det.


time won't let me go

heeeeeeeeej
ja har varit busy,..eller, det är inte kul att skriva inlägg på veckodagar. omotiverad pga. allt studerande och chilla i solen. Så det har blivit en tradition att jag endast skriver på fredagar och söndagar. vilket ni kommer få stå ut med mina ängsligt törstande läsare! fetaste provet på måndag. ska gå på min favoritrestaurant med crew från skolan och sen la fabrique gratis! yiiiiiha...Sen självklart bakisplugg resten av helgen pepp pepp



mitt nya intresse förövrigt.

vad alla pratar om idag

Knivdrama i Tokyo

Foto: AFP
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Man gick bärsärkargång - högg ner 20-tal

Tomohiro Kato, 25, var "trött på livet".

Så han körde rakt in i en folksamling med en hyrd lastbil, sprang ut och högg ner alla som kom i hans väg.

Minst sju personer dog och 10 skadades.

Massakern inträffade mitt i lunchrusningen, lokal tid, i Akihabara som är en stormarknad och ett populärt turistmål i Tokyo. Enligt Sky News rammade mannen först flera småbutiker med en lastbil. Tre personer blev överkörda.

Tomohiro Kato hoppade ut ur lastbilen och började hugga offren med en kniv. Han vände sig sedan mot den chockade folksamlingen och gick till attack med kniven i högsta hugg.

Sex män och en kvinna dog och minst 10 skadades, flera av dem allvarligt.

Greps senare

Enligt Sky News ska gärningsmannen ha grymtat och vrålat – samtidigt som han gick bärsärkargång bland folksamlingen.

– Han skrek och stack kniven i folk på måfå, säger ett ögonvittne som AP talat med.

Enligt polisen är risken stor att dödssiffran kommer att stiga.

– Fem av de knivskurna har livshotande skador, säger Toshiyuki Miyake, talesman för Tokyos brandförsvar.

Gärningsmannen kunde gripas senare. Till polisen ska Tomohiro Kato, 25, ha sagt att han var trött på att leva.

– Jag kom till Akihabara för att döda människor. Det spelade ingen roll vem jag skulle döda.

Enligt uppgifter ska han vara självutnämnd medlem i ett av Japans maffialiknande gäng. Motivet till dådet var dock okänt.

7 år sedan värsta dådet

Panik spred sig i stadsdelen efter dådet och folk skrek efter ambulanser.

Men när dagen blev till kväll lade sig lugnet i Akihabara och folk samlades för att be och lägga blombuketter på gatan där vansinnesdådet ägt rum.

Japan har under den senaste tiden drabbats av flera liknande dåd i takt med att kriminaliteten har ökat i landet.

Den värsta attacken hittills i Japan inträffade för exakt sju år sedan, i juni 2001, då en psykiskt sjuk man tog sin in i på en skola och dödade åtta barn. Mannen avrättades tre år senare.

Akihabara är bäst känt för stora elektronikaffärer och har på senare år vuxit till en tillflyktsort för japansk subkultur med både inhemska och utländska turister som intresserar sig för serietidningar och videospel.

aftonbladet



かんこく じん

hej

Slutproven börjar nästa vecka, flyttar till fina lägenheten 17e juni sen lov, midsommar och korea/seoul!
Idag lärde mig jag och sebastian att alla koreaner kan spå i handflator. Ni vet spåkärringskit. De sa iallafall att jag bara har två stora kärlekar under mitt liv men massa obetydelsefulla romanser (hehe) Den första stora kärleken är/var inte ful och inte snygg men fint hjärta(bra!). De spådde att jag är kreativ/artistisk och kommer leva ett normalt långt liv.
Sebastian skulle däremot bli framgångsrik och tjäna mycket pengar. Han skulle aldrig gifta sig, sorligt hahahaa.....

Vart är ni föresten? jag har bara haft 7 besökar idag. Varav 3 säkert är jag själv....har ni tröttnat på mig? vad vill ni att jag ska skriva om? ta bilder på? berätta för jag är fantasilös (FÖR TILLFÄLLET).


mata ne
kissu

har jag nämt att jag gillar youtube?

En annan film som jag haft lite som tradition att se, efter varje gång jag varit ute i natten är The Beach. Thailand det är väl den klassiska resan att göra efter studenten. Resa genom asien och finna sig själv. Nästa äventyr blir definitivt en bohemisk resa genom tropiska öar och sova under bar himmel för min del.
the Beach är bästttttttttttttttttttttttttttt. orkar inte recensera mera än så.


Persona

Hej
igår pluggade jag så mycket till så sent att jag försov mig och inte kom upp till skolan imorse =(. Jag "firade" detta och ade svensktkalas i sängen med Ingmar bergman på datorn och ballerina kex i munnen. Första gången jag såg persona (på filmkunskapen) var jag jätterädd för den. Det är jag väl lite fortfarannde också. men vacker är den. Ett riktigt vackert svenskt mästerverk.
Trailern är bäst. Jag älskar mörka berättarröster.




"I understand, all right.
The hopeless dream of being - not seeming, but being. At every waking moment, alert. The gulf between what you are with others and what you are alone. The vertigo and the constant hunger to be exposed, to be seen through, perhaps even wiped out. Every inflection and every gesture a lie, every smile a grimace.
Suicide? No, too vulgar. But you can refuse to move, refuse to talk, so that you don't have to lie. You can shut yourself in. Then you needn't play any parts or make wrong gestures. Or so you thought. But reality is diabolical. Your hiding place isn't watertight. Life trickles in from the outside, and you're forced to react. No one asks if it is true or false, if you're genuine or just a sham. Such things matter only in the theatre, and hardly there either.
I understand why you don't speak, why you don't move, why you've created a part for yourself out of apathy. I understand. I admire. You should go on with this part until it is played out, until it loses interest for you. Then you can leave it, just as you've left your other parts one by one."











P.S Jag flyttar till en finfinfin 2a nära Shibuya där en gullig svensk tjej bor. Om två veckor lämnar jag förorten. D.S

sumotournament, oktoberfest & hostbar

......DET kanske ni tycker låter som tre vilt skillda saker som man inte hinner med under förloppet av 10h en bakissöndag..

image187
image182
image183
image184
image185
image186
image188
image189
mmmm tysssskkk korvvvvvvvvv
image190
das haus musikkapelle
image193
image194
image196
image197