Hardships, friendships and all those ships..

Hej.....
Det var varit en mörk tid i detta ljusa väder denna sista månad som jag nu har kvar i Tokyo. Det är tre saker som gjort mig chotto sabishi (lite ledsen och ensam).

Sak 1.
Helena lämnade mig idag och åkte till London för att gå en dresseringskurs på St Martin (hur duktig är hon inte?). Jag avundar henne i allt hon gör, en av de mest genuina och sympatiska människor jag någonsin träffat. Även om vi bara bott tillsammans i 2 månader och hon bara varit borta i 12h så saknar jag henne jättemycket med sin eviga optimism och goda vegetariska mat hon lagat åt mig varje dag. Fina fina helena hon förtjänar det bästa som finns där ute.
Sak 2.
Jag har försökt att undvika faktumet att jag åker hem om 14 dagar. Det känns ofattbart hur snabbt tiden har gått. De 4 snabbaste månaderna i mitt liv. Jag har aldrig känt mig så hemma och samtidigt så missanpassad på någon annan plats jag besökt. Det är något så speciellt och vackert med detta land som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Jag är långt ifrån klar med denna stad och dess unika saker som finns här.
Sak 3.
Jag vet att jag alltid varit en väldigt förvirrad och naiv människa när det kommer till pengar och ansvar. Något som jag intalat mig om och om igen att jag ska lära mig av mina tidigare misstag. Jag underskattade värdet av pengar innan jag åkte hit. Att bo i en dyr lägenhet och ta hand om sig själv i en stor och dyr stad som denna utan samtidig inkomst tycker jag inte jag förberedde mig tillräckligt. Att jag sedan låtit det gå ut över min familj ber jag hemskt mycket om ursäkt. Utav denna erfarenhet så har jag blivit otroligt sugen på att börja jobba massa och tjäna pengar igen, jag saknar den härliga känslan av 25:e dagens lyckan varje månad.



Sådär ja...jag behövde bara skriva av mig allt för att kunna släppa loss och njuta av mina två sista veckor på denna underbara plats utan att ha detta bultandes i mitt hjärta, förlåt om det blev lite deprimerande, men sådana humörsvängar har jag.
På fredag är det avslutning och sommarfest. Sedan åker jag till Kamakura och bor hos en kompis vid stranden i några dagar, sen min sayonara fest och sista dagen gå på SummerSonic i Chiba.


en sång om hopp lämnar jag er med :)

WE FOUND A POOOOOOOOOOOOL

heeeej allihopa!!!!!!!!!!!!!!!!!

idag är jag på bra humör, även om jag är low on cash och helena lämnar mig om 4 dagar MEN
vi har äntligen hittat en pool! och den ligger mittemot vårat hus i parken!
Jag upptäckte den när vi stog på taket och tittade över utsikten och helt plötsligt ser vi en stor pool på andra sidan gatan bakom träden! Det kostar bara 18 kr att gå in också UNDERBART
har jag nämt att det är +33 grader dygnet runt???? det är det iallafall och det är olidligt! men jag är en pool så jag är glad 


I Onsdags var jag även med om min största jordbävning hittills. Jag och helena vaknade upp i natten o skrek o gömde oss under matbordet med kudde och sa en bön. Det blev besvarad och vi överlevde. Tydligen dog några människor uppe i norra japan där jordbävningarna alltid är större. Lite action är alltid kul. Vi hade jordbävningsövning(hur konstigt låter inte det?) i skolan idag.. gick på led till en stor byggnad och övade på att sätta oss under bord. Mer än så var det inte!

Jag är blekast kvinnan i Tokyo också, vilket Japanerna tycker är fint, men när jag kommer hem till Svearike blir jag fulaste tjejen i stan. Sorligt.

NU HAR JAG INTE MER TID HEJDÅ

ett vanligt, ovanligt café med en twist

Här är en rolig artikel från DN. Jag är ju några dagar sen eftersom jag inte kan läsa svenska tidningen här...Det är en artikel om cafén här i tokyo med olika knäppa teman. Själv är min favorit butler kafeet där man blir behandlad som en prinsessa. "William" från USA i artikeln går i min parallell klass hahaha.


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1058&a=803927



はあああああい, もし もし



tjabba....bra helg som vanligt, utekväll och inflyttningsfest och filmkväll och butlercafé på typ 100 kr. jag har färgat håret också..det är oranget men jag är för lat för att färga tillbaka och här i tokyo är man ju tillåten att ha lite knäppt hår så jag låter det vara, tills jag kommer till stockholm där blir man mördad om man har konstigt hår.

Japanese Gore

Här är föresten en film som Hellan tipsade mig om...



*VARNING FÖR YTTERST STÖTANDE, ÄCKLIGT, KÖTTIGT, OBEHAGLIGT OCH KONSTIGT INNEHÅLL* hahaha


park hyatt och hemmafesten

hej
min släkt har klagat lite över att jag bara lägger upp festbilder.
men som mina trogna jämnåriga läsare oc vänner vet, så är det just vid de tillfällena som kameran flyger upp och folk inte är blyga med att posera. Fota träd och stora hus är inte lika tillsägande för mig bara, tyvärr.

Nu har iallafall de två inneboende brudarna som jag och helena hängt med 24/7 i två veckor, åkt hem. Det är lite tomt utan piff och puff måste jag säga haha.. Vi var iallafall på park hyatt i veckan. Ni som har koll vet att det är lyxigaste hotellet i stan. Även känt som Lost in Translation hotellet med med sin New York bar på 52våningen. WOA säger jag om den upplevelsen, det får räcka..
Sen hade vi hemmafest här i lördags..det var kul. jag var sjuk.

Har jag föresten berättat att det nu är +30 grader dygnet runt här i Tokyo ? Det är det iallafall.







Jag gjorde även en rolig upptäckt dagen efter kl 6 när alla sov och jag var pigg som en lärka.


Att  Japaner sover konstigt.




=)

Run Run

Att jag missat det här!
UNDERBAR VIDEO TJEJER! som vanligt


drömmar om sommaren

När man är i en storstad som denna. Där den fuktiga luften är fylld med avgas och smuts, så kan man inte hjälpa att längta lite till den svenska sommaren med gröna skogar och varma sjöar.

Ljus,
genom en spegel,
lyser månen i augusti.
Liksom vindar lyfter segel
blåser vinden ljumt i själen.
Du är drömmen -  att jaga,
dina läppar, dina ögon
Du är vacker som en saga,
men i min verklighet
Blåser grenarna i träden -
låser in mig från kylan i fönstret
och drömmer så i natten,
om sommaren.

Du är bäckens vatten klara,
du är skogen, du är heden.
Och blåser sanden in i ditt öra
ibland buskarna på stranden
skall jag hjälpa dig att höra
och få dig att förstå;
Håll om livet, håll om kärleken
Håll om drömmen som vakar därinne
Så drömmer vi i natten,

om sommaren.....


Fast jag har mina fina skyskrapor med shopping och resturanger så jag klagar inte =)


i feel rather lightheaded than foolish and I don't think I can blame the weather

hej
ihelgen så har vi tjejer varit och surfat i shonan beach, kamakura. Vi bodde hos en bekant gratis så det var underbart, förutom vädret. Jag fick nyss reda på att jag inte får några csn pengar, vilket har gjort min ekonomiska planering något icke existerande......allt jag vill göra nu är bara att sova.

diverse bilder.









hörde föresten att det är bussstrejk i stockholm. hahaha

Pa-ti shimashou!

Heeeeeeeeej
idag är det torsdag och det betyder fest. Jag och hellan har köpt mat och vin(lugn, chardonnay) för 500pix..inte illa va, nu blir ni i sverige avundsjuka, när ni inte får åka buss o allt suger.. ha ha ha
kul ska vi iallafall ha. Vi börjar hos oss och beger oss sedan till Warehouse där min fina tommy ska vara mingelfotograf. Dj Cats Pu$$y Party är det!

helgen kommer också bli skoj förövrigt.


jag åker hem om 5 veckor! :(:(:(